perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pakki päälle

Joskus neuleesta ei tulekaaan mieleistä, vaikka lanka, sen väri ja ohje ovatkin tarkoin valittuja ja puseroa neuloo innostuneena ja lopputulosta odottaen. Jos näin pääsee kuitenkin käymään, ei auta muu kuin neuloa peruuttaen.
Purkutyö sujuu, jos lanka on hyvälaatuista eikä neuletta ole käytetty kuin muutama kerta, jolloin silmukat eivät vielä ole ehtineet kiintyä toisiinsa. Eron hetki ei silloin tuota tuskaa neulojallekaan. Tämän Jitterbug-langan ostin Titiyyn verkkokaupasta ja hinnasta, langan kierteestä ja koostumuksesta (100% merinovilla) päättelin, että lankaa voisi käyttää uudelleen.

Keriminen, vyyhteäminen kastelua/suoristusta varten, kuivatus ja uudelleen keriminen veivät pari päivää, mutta sitten vain lankaa uudelleen puikkolle. Pääsiäisenä siihen oli hyvin aikaa.


Tällä kertaa päätin yhdistää pehmeää kasmiria neuleen yläosaan ja neuloa alaosat hihoista ja miehustasta kertaalleen puretusta langasta. Mallina löyhästi seurattu ohje La grasse matinee.


Hieman kuvioneuletta väliin...

                 
                ...ja vielä viimeiset sentit hihaan...
...sekä vähän virkkausta omasta päästä reunaan.Tätä neuletta en ihan heti pura.

Lopuksi:

"Miten määrittelet hyvälaatuisen villaneuleen? Mukava iholla, tottakai, mutta millaista villaa sen pitäisi olla? Onko neuloksen paksuudella väliä? Kuitu säilyy hyvänä pidempään, jos siinä ei ole keinoa seassa ja malli ei ole liian tiukka päällä. Mutta miten huollat neuleitasi? Olen monta kertaa nähnyt myymälässä kun asiakas palauttaa “huonolaatuisen” neuleen takaisin ja tosiasia on se, että se on pesty väärin. Villaa ei mielestäni kuulu vesipestä koneessa tai edes käsin.Se kuuluu vain tuulettaa. :)"      

 Outi Les Pyy Blogi 9.4.15  "h&m ceo: reducing consumption will create a social catastrophe”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti