sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Siivouspäivä tänään

Olen aikojen kuluessa kokeillut monenlaisia siivous- ja järjestelymetodeja. Osa niistä jää arkirutiiniksi ja osaa tarvitsee vain ajoittain. Vanhoja kodinhoitotapoja on nostalgista lukea yli 50 vuotta sitten julkaistuista kodinhoito-oppaista. Hiukan haikeana muistelen, kuinka koulutietäni siivittivät kerrostalojen parvekkeilta kuuluvat napakat mattojen tamppausiskut kertautuen kaikuna vastapäisistä taloista. Aina välillä jostain aukesi ikkuna ja sieltä ilmestyi naisen käsi, joka ravisteli lakanaa tai tomuliinaa.


Tarpeellisia tavaroita kannattaa pitää hyvänä ja silloin tällöin suoritettavilla ryhtiliikkeillä onnistun yleensä tekemään itseni onnelliseksi ja mieleni kevyksi. 
Aina järjestykseen tarvittavat raamit eivät myöskään merkitse uusien laatikoiden tai kansioiden hankintaa. Yllä olevat laatikot, joita kontaktimuovilla tuunasin, tulivat urheilujalkineiden mukana. Nämä entiset kortistolaatikot olivat menossa roskiin.


Löytämisen iloa tunsin kerätessäni näitä ruskeita säilöntäastioita vuoden ajan kirppareilta.
Samankaltaiset kokoontuvat eli tässä on vaatteiden huoltotarvikkeita.


Kaiken edelläkirjoitetun kimmokkeena oli pari päivää sitten ilmestyneen järjestelyaiheisen Kotivinkki-lehden nro 18 oleva lukijakolumnikirjoitukseni. Vanhempien esimerkillä on suuri vaikutus. Kiitos isi ja onnea 80-vuotispäivällesi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti