tiistai 26. joulukuuta 2017

Tweedliivi

Ensimmäistä kertaa sain viettää joulunpyhät aivan oman mieleni mukaan. Toteutin vain perinteitä, jotka tuntuvat hyviltä ja aloitin myös uusia. Joulurauhaani mahtui hyvää ruokaa ja rakkaita ihmisiä, päiväunia, elokuvia, kirjoja ja hiljaisuutta.
Annoin itseni olla onnellinen.

Neuloin myös valmiiksi lyhythihaisen puseron, jota tulen käyttämään liivinä paidan päällä.Neuleessa on runsaasti leveyttä, raglanhihat ja pituutta sopivasti lantiolle. Koska mallitilkut ovat ajanhukkaa, jouduin neulomaan raglankavennukset purkamalla miehustan kahteen kertaan, jotta sain mallin pysymään kaavailluissa mitoissa. Jos käsitteelle "slow fashion" pitäisi antaa kasvot, niin katsokaa näitä.

Liiviä neuloessani mietin, mahtaako takin kanssa tulla vaikeuksia, jos hihat lepakoituvat paljonkin, ohjeen mallikuvista kun sitä ei voinut päätellä, mutta joustinneulereunukset pitävät ne sopivasti supussa.


Neuloin muuten ohjeen mukaan, mutta takaosan helmaan laitoin sentin-pari lisää pituutta lyhennetyillä kerroksilla.
En ole varsinaisesti resorien perään ja mietinkin hihoissa niiden vaihtamista rullapäärmeeksi, mutta päädyin kuitenkin neulomaan 1x1 kierteellä, onneksi.
Vaate neulottiin alhaalta ylös neljänä kappaleena ja osat ommeltiin vuoropistoin yhteen. 
Joku toinen osaisi varmasti tehdä tämän saman ylhäältä alas yhtenä kappaleena?
Viimeiseksi pääntielle neulottiin rullapäärme, joka saa nimensä mukaisesti mennä rullalle.
Samaa ei voi sanoa helmasta. En tiedä mitä olen tehnyt oikein, mutta sileästä aloituksesta huolimatta se pysyy kauniisti suorana.malli: Hayward
lanka: DECO tweed

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva neule ja lanka. Ja kauniipi kuin alkuperäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pinni! Joskus käy vieläpä niin hyvä onni, että mielessä odottava neulemalli löytää kohtalonsa päivänä, jolloin kaikki langat olivat -20%!

   Poista
 2. Ihanan yksinkertainen ja tuo lanka sopii siihen todella hyvin! Luin otsikosta ensin, että "trendiliivi", mutta kyllähän tuota sellaiseksikin voisi kutsua! Mikäs tuo ihanan koru on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Ihastuin ensi silmäyksellä rouheapintaiseen mutta pehmeään lankaan sekä neulemallin yksinkertaisuuteen. Sopii luonteelleni :) Korun olen ostanut pari vuotta sitten Lindexiltä, mutta vasta nyt sille tulee tämän neuleen kanssa käyttöä.

   Poista