sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Hidasta muotia lokakuussa


Ilmiö nimeltä  Slow Fashion October .
(A celebration of the small-batch, handmade, second-hand, well-loved, long-worn, known-origins wardrobe).

Näillä eväin halusin valmistaa itselleni hitaasti mutta varmasti uuden ja pitkäikäisen vaatekerran. 
Reunaehtona oli, etten osta mitään tätä varten vaan tarvikkeiden tulisi löytyä jo hankkimistani varastoista ja vain kyllin hyvä lopputulos kelpaa.

Tällaisessa suunnittelussa on tietysti riskinsä: lanka,kangas ja/tai pinna loppuu kesken, mutta tykkään joskus elää vaarallisesti.


Tapahtui lokakuussa:

1. Ensin loppui harmaa lanka.

2. Sinisen kangaspalan pituus ei riittänyt mekoksi asti eikä hihoistakaan saanut täyspitkiä.

3. Aikakin oli kortilla, sillä äitini muutto palvelutaloon tuli kahden päivän varoitusajalla ja oli toimittava nopeasti.

4. Ja tästä viikko niin lapsikin muutti pois kotoa.Jotta neuleesta tulisi tarpeeksi hyvä minulle, oli pakko tehdä pieni myönnytys ja ostaa lähes samanväristä harmaata yksi kerä ja kehitellä kankaaseen yhteensopivan  sinisen langan kanssa kuvio hihoihin.

Sakari Pälsin sanoin: "Tiukassa paikassa sisu sanoo: mahdottomalta näyttää, mutta koetetaan kuitenkin. Ja sitten koetetaan – ja voitetaan."Kangaspuseron kaavat sain leikkaamalla kirpparilta ostettun vähän liian tiukan puseron osiin ja lisäämällä väljyyttä tarvittaviin kohtiin.
Nyt kuvia katsellessani tuntuu, että kangaspuseron hienosäätö jatkuu: lyhennän helmaa edestä tai teen halkiot sivuihin ja kaarran reunoista. 

Neuleeseen olen tyytyväinen.

Neule: Cumulus blouse

4 kommenttia:

 1. Kiva yhdistelmä, puseron kuvio toistaa hauskasti paidan kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan saan paitapuseron helmaa muokattua ja koko yhdistelmän mittasuhteet kohdilleen tästä taitaa tulla ihan käyttökelpoinen setti.

   Poista
 2. Upea yhdistelmä! Samaa puseroa tässä aloittelen, ja olen tainnut varata lankaa liian vähän. Tietenkään samaa väriä ei saa enää mistään, että vähän allapäin tässä olin. Mutta postauksestasi heräsi toivonkipinä, että ehkä tästä voi jotain tulla. :) Että kiitos hienosta "pelastusrenkaasta", minullekin taitaa tulla kirjotut hihat. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä Maarit💛
   Langan loppuessa liian aikaisin luovuus pääsee kukkimaan🌷 ja toisinaan lopputulos jopa palkitsee 🏆🥇

   Poista